W marcu odbył się Turniej Wiedzy Gastronomicznej. Do konkursu przystąpili uczniowie klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Uczestnicy musieli wykazać się wiedzą z przedmiotów zawodowych branży gastronomicznej, zdolnością rozpoznawania smaków a także znajomością sprzętu i urządzeń wykorzystywanych do sporządzania potraw i napojów. W rozgrywkach brało udział sześć drużyn. Najlepiej wypadli uczniowie klasy trzeciej i czwartej.
I miejsce zajęli uczniowie: Daniel Eryk i Abramczyk Zuza
II miejsce : Fojutowska Natalia i Bąkowska Klaudia
III miejsce: Brzeziński Łukasz i Nowicki Daniel
Zwycięzcy zostali nagrodzeni nagrodami pieniężnymi a pozostali uczestnicy i wszyscy obecni słodyczami. Turniej przygotowany został przez nauczycielki Monikę Zakrzewską i Lidię Paprot. Poprowadziły turniej Paulina Ryśkiewicz i Karolina Napierała.