W sierpniu i wrześniu absolwenci technikum żywienia i usług gastronomicznych Judyta Ulatowska i Tomasz Manikowski odbywali miesięczny staż w Birmingham zorganizowany przez fundację Zawodowiec. Po odbyciu szkolenia językowego w Warszawie wyjechali do Wielkiej Brytanii, gdzie pracowali we włoskiej restauracji Cucina Rustica. Tam nauczyli się wiele o kuchni włoskiej, komponowali potrawy ,podszlifowali swój język angielski ,a co najważniejsze, poczuli jeszcze większą pasję do gotowania. Bardzo ważnym aspektem stażu było otrzymanie certyfikatu Europass Mobilność, który poświadcza o nabytym doświadczeniu i ułatwia znalezienie pracy zarówno w Polsce jak i za granicą .Judyta i Tomek zachęcają do wyjazdu każdego, kto kocha gotować, ponieważ nie tylko zdobywa się tam wiedzę , ale poznaje też nowych wspaniałych ludzi i przeżywa przygodę swojego życia. Do odważnych świat należy! Gratulujemy sukcesu.