Dnia 27 listopada dwójka naszych uczniów reprezentowała szkołę, biorąc udział w XII Wojewódzkich Spotkaniach Żywieniowych, które odbyły się w Zespole Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy. Temat spotkań to ”Piramidą w górę…. Wartość żywieniowa grupy produktów mięsnych”. Rywalizowały ze sobą drużyny z całego województwa. Klaudia Rachwał i Jakub Ratajczak z klasy III a TŻiUG, przedstawili prezentację „Na św. Marcina najlepsza gęsina”. Uczniowie wspaniale wywiązali się ze swojego zadania. Rywalizacja była bardzo zacięta, a prezentowane referaty były na naprawdę wysokim poziomie. Okazało się, że jesteśmy perfekcyjnie przygotowani i jednogłośnie zajęliśmy I miejsce. Kuba i Klaudia oprócz dyplomów otrzymali nagrody książkowe oraz czytniki e-book.
Cały program Spotkań Żywieniowych był bardzo ciekawy. Zostaliśmy wspaniale ugoszczeni przez organizatorów, mieliśmy okazję wysłuchać wykładu dr inż. Ewy Łobody – eksperta w dziedzinie żywienia . Zakończenie zmagań i rozdanie nagród odbyło się w restauracji „Maestra”, w której oprócz doznań smakowych mieliśmy okazję wysłuchać arii operetkowych w wykonaniu uczniów Akademii Muzycznej.
Uczniowie przygotowywali się do konkursu pod opieką p. Moniki Zakrzewskiej.

Jpeg

Jpeg