Dnia 26 listopada dwójka naszych uczniów reprezentowała szkołę, biorąc udział w XI Wojewódzkich Spotkaniach Żywieniowych, które odbyły się w Zespole Szkół Gastronomicznych w Bydgoszczy. Tematem spotkań była „Rola owoców i warzyw w żywieniu”. Rywalizowało ze sobą 8 drużyn z całego województwa. Klaudia Rachwał z klasy Iia TŻiUG, oraz Jakub Ratajczak z tej samej klasy przedstawili prezentację na temat „Wygraj z rakiem przy stole”. Nasi uczniowie wspaniale wywiązali się ze swojego zadania. Rywalizacja była bardzo zacięta, a prezentowane referaty były na naprawdę wysokim poziomie. Jednak okazało się, że jesteśmy bardzo dobrze przygotowani i zajęliśmy II miejsce. Kuba i Klaudia oprócz dyplomów otrzymali nagrody książkowe oraz blendery.
Cały program Spotkań Żywieniowych był bardzo ciekawy. Zostaliśmy wspaniale ugoszczeni przez organizatorów, mieliśmy okazję wysłuchać w wykładu prof. R.Cichonia – eksperta w dziedzinie żywienia człowieka oraz wzięliśmy udział w pokazie kelnerskim, który przedstawiał serwis synchroniczny.