Dnia 31 marca 2016 roku w naszej szkole odbył się po raz pierwszy Turniej Wiedzy Gastronomicznej.
W zmaganiach uczestniczyły wszystkie klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Uczniowie realizowali w zespołach dwuosobowych. W turnieju uczniowie musieli odpowiadać na pytania z trzech działów: technologia gastronomiczna, żywienie człowieka i usługi gastronomiczne.
Kolejnym etapem zmagań było rozpoznawanie maszyny lub urządzenia stosowanego w pracowni gastronomicznej.
W ostatnim etapie uczestnicy sprawdzali swój zmysł dotyku i smaku, ale żeby utrudnić zadanie smaki i sprzęty uczniowie rozpoznawali z zamkniętymi oczami.
Poniżej przedstawiamy wyniki turnieju:
Miejsce 1 – Klaudia Rachwał, Jakub Ratajczak z klasy 3A TŻ i UG.
Miejsce 2 – Agata Standzon, Judyta Ulatowska z klasy 3B TŻ i UG
Miejsce 3 – Aneta Ciesielka, Natalia Fojutowska z klasy 2 TŻ i UG